Sezóna nakonec nedopadla vůbec špatně, předsezónní cíle jsme naplnili

Jsme rádi, že po covidovém půstu se volejbal vrátil do tělocvičny ZŠ Za Nádražím. Po absolvování soustředění a zářijového trénování nám neočekávaně skončilo 7 holek. S Vendy pro nás nevídaná věc, kterou jsme jak v pozici hráčů, tak v pozici trenérů ještě nezažili. Až na výjimečné situace, odmakám to, co slibuji a pak se ctí ukončím spolupráci. Na začátku sezóny máte přihlášené soutěže pro 15 holek, aby všechny intenzivně hrály, a najednou zjistíte, že to nemáte kým hrát. Tréninky v počtu 5ti holek taky nepřidají. Každopádně hráčky, které zůstaly věrny, na tom byly bity pouze počtem, nikoliv kvalitou. Díky tomu vznikla skvělá spolupráce se staršími žákyněmi a jejich trenérkou, které nás pravidelně doplňovaly a my jim nejen děkujeme, ale také se odvděčujeme možností otrkávat se a zlepšovat se mezi zkušenějšími hráčkami.

Soutěže

Našim hlavním cílem v sezóně, jako v letech předchozích, bylo uspět na poli kadetek a to ne jinak než na stupínku vítězů. Nakonec jsme zaslouženě získali 2. místo. V rozhodujících zápasech s Táborem jsme nezvládli boj o 1. místo, ale ostatní týmy jsme s přehledem přehráli.

Další krajskou soutěž, do které jsme naší nezkušeností naivně přihlásili tentokrát dvě družstva, je kategorie juniorek. Dvě družstva, aby všechny hráčky nabíraly herní vytížení, pro nás trenéry byla nakonec noční můra. Sháněním dostatečného počtu hráček a tudíž věčným lepením bylo téměř nemožné pomýšlet na medailové umístění. Nakonec obě družstva získala, díky stejnému počtu bodů, dělené 9. a 10. místo.

Po našem tříletém působení se nám poprvé povedlo dostat do Českého poháru. Na základě věkové skladby družstva dorostenek jsme hráli juniorskou kategorii, i přesto, že většina hráček je prvním rokem kadetka. Nakonec z nevýhody jsme udělali výhodu, protože bylo jednodušší se kvalifikovat do ČP juniorek než do kadetek a holky hrály proti starším až do ročníku 2001. V této soutěži můžeme měřit síly s týmy z celé republiky a o nové volejbalové zkušenosti zde rozhodně není nouze. Nakonec jsme obsadili 17. místo z dvaceti čtyř možných. Jeden turnaj se kvůli covidu neodehrál a to je škoda, protože s rostoucí formou věříme, že 17. místo by nebylo konečné.

Pro osvěžení tréninků jsme již po druhé přihlásili 2. nejvyšší krajskou soutěž žen. Holky získávají první zkušenosti s dospělým volejbalem. Oproti podzimní části vidíme v jarní části herní a výsledkový posun vpřed. Nakonec máme v tabulce pod sebou 2 družstva, tím získáváme 7. místo.

Od ledna 2022 jsme zařadili k volejbalovým tréninkům také trénink v posilovně. Zaměřujeme se na posílení svalových partií nejvíce zatěžovaných při volejbale a na prevenci proti zranění. Holky dokonce na svém těle začínají objevovat předtím neexistující svaly.

Docházka

I přesto, že sezóna není úplně u konce, tak předčasně vyzdvihneme tři nejlepší „docházečky“ na tréninky a zápasy. 3. místo obsazuje Janča Vávrů, která absolvovala zatím 105 společných volejbalových aktivit ze 146 možných. 2. místo patří Bee Michalové, která má za sebou 129 společných akcí ze 164 možných. Vítězkou je kapitánka kadetek Emmča Theierová, která se zúčastnila 140 společných akcí 164 možných, klobouk dolů. Celkově holky docházejí v průměru na 50%, což není žádný zázrak. Jsme také rádi, že po covidovém období jsme odehráli po 2 letém půstu celou sezónu.

Co máme v plánu do začátku nové sezony

Na konci prázdnin máme v plánu se poprvé zúčastnit ženského turnaje na Meťáku Loučení s létem nebo dorosteneckého turnaje ve Znojmě. Soustředění, které je základ a startem nové sezóny, bude probíhat 18.8.-23.8. v Trhových Svinech. Po kvalitní přípravě se těšíme na plnění cílů v nové sezóně.

Sestava družstva

Po již zmíněné redukci členů týmu se u nás protočilo opravdu mnoho holek. Níže jsou zmíněny ty, které podle nás měly největší zásluhu.

N – Michalová B., Turnerová E.,

S – Vávrová J., Ševčíková S., Kubátová K., Novotná J., Kalianková M.,

B – Šnoblová B., Šulistová K., Zieglerová N., Kubaláková L.,

L – Theierová E., Lavičková D., Fialová M.

T – Bédi V., Bédi A.

Jaké by bylo trénování bez hráček, si umíme všichni představit. Sami dobře víme, co pravidelné trénování obnáší. Hodiny dřiny, dojíždění, odříkání si jiných aktivit, téměř žádné volné víkendy…, ale když to miluješ, není co řešit J. Holky, děkujeme za možnost s Vámi spolupracovat, trénovat, prudit, zlepšovat se, vyhrávat i prožívat zklamání a znovu trénovat.

Rodiče, Vám děkujeme za Vaši důvěru při práci s Vašimi dcerami.

Trenéři dorostenek Vendy a Tonda